Dansclub CLAP

Login Form

CHA CHA CHA

 

NIEUWE START (in de reeks Latino Fun): donderdag 12 september om 21.00 uur

 

De cha cha cha is een levende en ondeugende dans met veel korte en snelle bewegingen. De cha cha cha is een positie dans, wat inhoud dat er weinig afstand afgelegd wordt op de dansvloer.

De dans wordt ook wel omschreven als een kat-en-muis spel tussen de man en vrouw, een vrolijke flirt. Hij wordt een beetje pittig, lichtzinnig en brutaal gedanst.
De dans heeft een zeer passionele oorsprong en dat zou dan ook uitgebeeld moeten worden tijdens het dansen. Plezier, lol en vooral het ondeugende karakter van de dans moet tijdens het dansen naar voren komen.

Op welke muziek wordt gedanst?

De muziek waarop de cha cha cha gedanst wordt is een vierkwarts maat met 30 tot 34 maten per minuut. Veel moderne muziek is geschikt om een cha cha cha op te dansen, wat bijdraagt aan de populariteit van deze dans. De cha cha cha is inmiddels één van de populairste dansen binnen de Latijns-Amerikaanse dansen.

Wordt gedanst op muziek van zowel Joe Cocker, Santana, Clouseau, ... als op hedendaagse muziek van Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, en nog vele andere.

De cha cha cha is een uitstekende dansvorm die je op praktisch alle feesten, fuiven, ... kunt dansen.