Dansclub CLAP

Login Form

LATINO FUN

 

NIEUWE START: donderdag 16 januari 2020 om 19.30 uur 

Deze cursus omvat de dansen Bachata en Salsa

 

De cursus LATINO FUN is geschikt voor iedereen die graag met een partner enkel de swingende Latino's wil leren dansen.

Latino Fun bevat onder andere volgende dansen: Bachata, Salsa, Merengue, Mambo, Cha cha cha, ...

BACHATA

 

NIEUWE START: donderdag 16 januari 2020 om 19.30 uur

 

We beginnen met 7 lessen Bachata en gaan daarna verder met 7 lessen Salsa in de reeks LATINO FUN.

Start SALSA: donderdag 12 maart.

 

BACHATA is een leuke Latino-dans waarvan de basispassen vrij eenvoudig zijn.

Dit maakt het mogelijk om een mooi, dansbaar programma samen te stellen, ook voor koppels die nog geen danservaring hebben.

 

BACHATA werd zowel in de Dominicaanse Republiek als op de Nederlandse Antillen vaak geassocieerd met de lagere sociale klasse.

De muziek wordt vooral gespeeld met een gitaar, een basgitaar, een guira en bongos. De meestal mannelijke artiesten zingen dikwijls verhalen over tragische liefdes.

BACHATA wordt wereldwijd op verschillende manieren gedanst. Meestal wordt in Europa bij de vierde tel het Antiliaans hopje gebruikt (heupplaatsing).

De dansstijl varieert van snelle bachatas die los (alleen met de handen vast) gedanst worden, en romantische bachatas die dichter tegen elkaar aan worden gedanst met meer fysiek contact.

De MAMBO is een pittige, levendige dans met leuke figuurtjes, vooral bekend van de film ‘Dirty Dancing’.

 

MAMBO is een Cubaanse dans en muziekvorm en behoort tot de Latijns-Amerikaanse dansen. De dans is vergelijkbaar met de Salsa maar wordt veel strikter gedanst, natuurlijk is het gebruik van de heupen ook in deze dans een must. Doordat je op tel 4 geen pas zet, is de dans veel afgekapter, de maat wordt geteld in 'Quick Quick Slow'.

De MAMBO is een zeer vlotte en dansbare dans en voor iedereen doenbaar!

SALSA

 

NIEUWE START: donderdag 12 maart 2020 om 19.30 uur

 

We beginnen met 7 lessen Bachata en gaan daarna verder met 7 lessen Salsa in de reeks LATINO FUN.

Start BACHATA: donderdag 16 januari.

 

SALSA is een vlotte, beweeglijke Latino-dans die gedanst wordt op leuke, aanstekelijke Zuiderse muziek.

Wij leren je op een ontspannen manier de Cubaanse Salsa die van oorsprong sensueler is dan de meeste andere Latijns-Amerikaanse dansen.

Bij SALSA beweegt alles: benen, voeten, heupen, armen. Je leert de muziek en het ritme aan te voelen door middel van enkele eenvoudige figuurtjes en draaien.

Daarna gaan we over naar iets moeilijkere combinaties.

SALSA wordt wereldwijd gedanst, het levert gemeenschappelijke contacten op, geeft plezier, ontspanning en energie én is bovendien leuk om te doen!

MERENGUE is een vrolijke en makkelijk aan te leren Latino-dans. Er wordt niet snel gedraaid zoals in de salsa, je kan rustig de tijd nemen om naar links en rechts te draaien en de bewegingen in elkaar te laten overvloeien.

MERENGUE is een muziek- en dansstijl die evenals de bachata afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. Het tempo ligt hoger dan bij salsa en de basispas is eenvoudiger.

Typisch voor de MERENGUE is de heupbeweging.

Traditioneel wordt de MERENGUE gespeeld met een tambora, een güira en een accordeon. Tegenwoordig worden ook conga's, bongo's, keyboard, timbales, basgitaren en diverse blaasinstrumenten gebruikt.