Dansclub CLAP

Login Form

De cursus PARTY FUN is geschikt voor iedereen die graag met een partner enkel die dansen wil leren die op een feestje gedanst kunnen worden.

Deze cursus gaat door op donderdag van 20.00 tot 21.00 uur

De SWINGFOX is een dans die gebaseerd is op de basispassen van de Foxtrot voor de beweging rond de vloer en op de figuren uit de Discoswing voor de passen ter plaatse.

Er zijn geen vastgestelde regels en daarom kan men ook figuren en bewegingen uit andere dansen gebruiken mits men ze aan de maatvoering aanpast.

SWINGFOX is geen stijldans en de houding mag los zijn, daarom is dit een eenvoudige dans om aan te leren.

De DISCO-BOOGIE kan je in principe op elke vorm van discomuziek dansen.

Zowel muziek uit vervlogen tijden, denk maar aan Barry White met 'You're the first, the last, my everything', als hedendaagse top 40-muziek, zoals Dua Lipa met 'One Kiss' of Calvin Harris ft. Sam Smith met 'Promises' kunnen gebruikt worden voor de DISCO-BOOGIE.

De DISCO-BOOGIE is dus ideaal om te dansen op allerlei feesten en fuiven!

De DISCO-BOOGIE is een partnerdans en door zijn eenvoudig dansritme en basispas uitstekend geschikt om de dansmicrobe te pakken te krijgen!

De HUSTLE-BOOGIE of kortweg HUSTLE is in grote lijnen vergelijkbaar met de Disco-Boogie of Discofox.

De HUSTLE wordt echter gedanst op iets tragere muziek dan de disco-boogie.

In de jaren ’70 zijn er specifiek voor deze dansstijl enkele muzieknummers verschenen, denk maar aan 'The Hustle' van Van McCoy & the Soul City Symphony en 'Let's do it again' van The Staple Singers. Maar ook op hedendaagse muziek zoals Christine and The Queens met 'Christine' en Amy Winehouse met 'You know I'm no good' kan je uitstekend de HUSTLE dansen.

NIGHT CLUB 2 STEP is een social dance, een boogie die gedanst wordt op leuke, langzame muziek.

Deze dans is voor iedereen toegankelijk, zowel beginnende als gevorderde dansers.

NIGHT CLUB 2 STEP kan gedanst worden op hits uit de Top 50 zoals 'I'm Not The Only One' van Sam Smith, ‘Wings’ van Birdy als muziek uit de oude doos zoals ‘Lady in Red’ van Chris De Burgh, ‘Nothing’s gone Change my Love for You’ van Glenn Medeiros, enz.

Voor deze songs is de NIGHT CLUB 2 STEP dé ideale dans en met z’n leuke moves en passen, ook de meest populaire. 

De basispassen worden gedanst op het ritme van Quick Quick Slow, met de nadruk op de Slow. Er is geen danservaring vereist.