Dansclub CLAP

Login Form

De cursus SWING FUN is geschikt voor iedereen die graag met een partner enkele leuke boogie's wil leren dansen.

 

SLOW JIVE

 

De SLOW JIVE is de moderne versie van de Jive, maar wordt op een langzamer tempo gedanst. 

Hierdoor krijg je een betere interpretatie van de muziek en door het langzame tempo kan de leider figuren en moves beter aangeven zodat je de bewegingen dichter bij elkaar kan uitvoeren.

Er ontstaat een betere communicatie tussen leider en volger.

Leuke combinaties worden aangeleerd in de frasering van de SLOW JIVE muziek.

CAFÉBOOGIE

CAFÉBOOGIE of Swing is een dansstijl die circa 1930 in de Verenigde Staten is ontstaan uit Lindy Hop en die opkwam met de toentertijd populaire muziek.

Na de tweede wereldoorlog kwamen varianten als de Jitterbug en de Boogiewoogie op, die echter als varianten van dezelfde dans werden gezien. Met de opkomst van Rock’n roll en Disco en de ondergang van de Big Bands werd ook de Swing steeds minder gedanst. Swing is nooit helemaal uitgestorven en is sinds 1985 wereldwijd met een revival bezig vanuit Zweden en de Verenigde Staten.

CAFÉBOOGIE is uitstekend om te dansen op de snellere rock'n roll muziek en kan gedanst worden op bruiloften,  30-plus fuiven, en andere party's.

Zowel muziek uit de jaren '60, denk maar aan Fats Domino, Jerry Lee Lewis, maar ook recentere muziek zoals bv. Dire Straits, The BaseBalls, ... zijn hier uitermate voor geschikt.

CAFÉBOOGIE is een korte cursus die je samen met je partner kan dansen. Er is geen danservaring vereist.